Halmstad Sportcar Event.  
Ballongtur över Halmstad en ljuvlig sommarkväll. Jag har verkligen tur med vädret den här semestern!  
Sista tisdagsseglingen för vårsäsongen. Underbart sommarväder. Ledsamt nog dog vinden på slutet så att endast 14 av 27 båtar hann runt på maxtiden. Det var tätt in mot mål och mycket trixande. Här är vinnaren. Fler båtbilder här.  

110625

Geocachandet förde oss idag till det här stenbrottet utanför gullbrandstorp. Först var vi högst upp, rakt fram i bild, med en tjusig vy över Harplinge. Här finns flera markerade slingor runt hembygdsgården. Under, till höger en bild på informationstavlan.

 
Midsommarväder!
Skogsstjärna.  
Kvällens cykeltur gick förbi det här magnifka trädet. Lite synd att bildkvaliteten inte blev så bra.  
Vi tog en lördagstur till Kullen och hittade efter lite klättrande (nåja) en ny utsiktspunkt. Man anar vad som kommer....
110521_1%20liten.jpg
Medans vädret var på gång åkte jag,Sofia och Dennis till Yngeredsfors. En toppenfödelsedag. Det här var allt som var kvar av vad som måste ha varit ett mäktigt fall.  
I dag kom sommaren till södra Halland. Vindstilla och minst tjugo grader. Härligt.  
Tylösands fyr skärtorsdags kväll. Bleke och lite ejder. Ser alltid häftigt ut när det inte finns någon horisontlinje.  
Efter ett tips från en arbetskamrat gav vi oss av till Krokån och Flammafallet. En vacker naturupplevelse. Ljuset var perfekt för fotografering. Vintern hade inte släppt sitt grepp här. Massor av snö och is kvar. Vi passade på att ta en geocach samtidigt. Den är förhållandevis gammal och det är inte speciellt många som hittat den. Kul! Bilden leder som vanligt till fler.  
Jag och Dennis tog oss på lördagen en tur till Virse Hatt, strax utanför Oskarström. Mycket snö kvar runt "berget" så vi vandrade upp på toppen. Solen värmde och utsikten är inte så tokig. Fika fram och så satt vi och njöt. Det går ett par rådjur nere på ängarna sa jag till Dennis. Fram med kikaren och ser att de är mörka på ryggen och ljusa på magen. Måste vara hjort och många är de. Efter fikan tog vi bilen mot ängen. Där var de. Med bilen kunde vi smyga fram till en 30-40 meters avstånd! Vilken dag!
Sist upp ur vattnet blir ju först i om man väntar tillräckligt länge!  
Söndagen bjöd fram på eftermiddagen på en trevlig tur till Steninge. Klicka på bilderna för fler.  
En natt med kraftig dimma och minusgrader har gett mycket rimfrost. I eftermiddagssolen är det vackert.  
Nyårsafton kom med kuling och regn. Jag och Dennis stod vid tolvslaget ute i Tylösand och tittade på Tylöhus nyårsfyrverkeri.

Blåsten gjorde att all is försvann på västra stranden, där jag brukar gå. Efter en tur till Ringenäs hittade jag den försvunna isen. Vinden hade packat ihop den på ett sätt man sällan ser här.

 
Avdelningen solnedgångar bjöd på ännu en föreställning i Falkenbergs hammn.  
Fortsatt soligt och kallt (c.a 10 minus mitt på dagen) har det varit, så på måndagen blev det ett par timmar i Påarp. Bitvis såg det helt annorlunda ut. Kanske något från nordligare breddgrader, kanske lite Island. Vackert i alla fall.