Välkommen till Dellgren.net

familjen Dellgrens hemsida

För andra gången har Halmstad varit värd för Tall Ships Race. Det har skrivits om detta i media i över ett år och ju närmare desto mer. Båtarna anlände under veckan och fredag den 30 juni startade evenemanget och på måndagen var det parad ut, en båt i taget.Vädret var kallt, regnigt ocg framförallt blåsigt med undantag för lördagen som var riktigt bra. Det var också då som det var riktigt många besökare. Bäst bilder blev det på paraden ut och fotograferades från utsikten i Grötvik. Ledsamt nog inga segel i den hårda vinden.

Första delen här. Paraden ut här. Eller bara klicka på bilden.

Tidigare sidor här
Naturens spel har alltid fascinerat mej. Moln på himlen, havet som aldrig är likt två dagar i rad. Ett bildspel som inte upprepar sej. Här kommer några bilder på temat.  
Min första semestervecka startade i Falkenberg med Weels&Wings cruisingkväll. En fantastisk upplevelse som gör att man åker därifrån med ett stort leende. Tredje året som Falkenberg  arrangerar detta och de gör det helt suveränt. Det sitter folk överallt längs vägen och i villaträdgårdarna står det bord ute. Det grillas och spelas femtiotalsmusik. Semesterns behållning helt klart. Som vanligt klicka på bilden för att se alla bilder.

Tullbron.

 
Som en liten uppmuntran i dessa vintertider så tänkte jag köra lite bilder från Sofiero slottsträdgård. Jag har kört förbi i så många år och tänkt att dit in skulle man gå någon gång. I september 2013 gjorde jag det. Ett sånt fantastiskt ställe. Ägnade nästan en hel dag åt att traska runt där. Kom mitt i högsäsongen för dahliorna. Man kan knappt tro att de olika blommorna är släkt. Bilder här eller klicka på bilden. Såg samtidigt att det fanns otroligt mycket rhododendron i parken.  
Därför återvände jag med Dennis i Juni 2015 för se all Rhododendron blomma. Vi kom i slutet av blomningsperioden men de flesta sorterna blommade för fullt. Massor och olika sorter över allt.  
Den här söndagen besökte jag och Dennis för första gången tågdagarna i Landeryd. En upplevelse om man gillar gamla tåg. Lördagen regnade bort så vi satsade på söndagen. Ju längre dagen gick desto mer sol blev det. Tågen trafikerade sträckan Torup-Smålandsstenar med möte i Landeryd. Klicka på bilden för fler bilder.  

En liten videosnutt här.

Fortsätter på det outömliga temat solnedgångar. Är verkligen en av fördelarna med att bo vid havet. Tylön med fyren en kall vårkväll.  
Sofia kommer under våren/sommaren att resa till Nya Zeeland för att arbeta och resa runt. För att följa hennes resa klicka här eller på Sofia ovanför. Vi önskar alla henne en trevlig resa.  

 

 

 
Det känns som att våren är här. Ljuset kommer tillbaka och det börjar växa i rabbaterna och fåglarna kommer tillbaka. Härligt!  
Så har ännu ett år gått. Efter en fantastiskt fin sommar har mörkret sänkt sej över Sverige. Julljusen piggar alltid upp lite i mörkret.

Önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

 
En liten stund i januari var det is på vattnet utanför västra stranden, som dög att gå eller åka sridsko på. Ledig dag och solsken så blev det några bilder.  
Idag var en bra dag för en stilla promenad längs Nissan. Fotade Fredrik och Helenas renoverade fiskebåt, som ligger utanför gamla tullhuset. Småbåtshamnen är i år helt tom på båtar. Avslutades med en vacker solnedgång i Påarp.  
Området bakom denna restaurang heter Paradiset. Det är bara att konstatera att paradiset har stängt nu. Tylösand är verkligen folktomt så här års!  
Efter en tur till jul-Liseberg med Dennis och Sofia......................  
...........kom snön och vintern till oss också!  
Fågelvägen gör för tillfället skäl för namnet. Många olika fåglar flyger förbi fönstren. Björktrastar gästar oss nu i hundratal och plundrar träden på ätbart.  
Just nu är det höga flöden i vattendragen i Halland. Ätran är speciellt känslig med sitt fina promenadstråk längs med ån. Höjdskillnaden är inte så stor, så den hamnar lätt under vatten. Bilden intill är från Bobergs kraftverk strax söder om Falkenberg. Klicka här eller på bilden för fler foto. ,  
     

Mail to: webmaster@dellgren.net