För att se större bild, klicka på den. För återvända, klicka i bilden.

 

Marinfestival 2008  
På  torsdagskvällen gick Ian och jag en runda. Vi började med Sedov. Ett imponerande skepp. Längd 108 meter och en fast besättning av 70 personer och 120 kadetter.  

Masthöjd på 58 meter ger en nästan svindel nedifrån. Undrar hur det är uppifrån? Segelytan är 4195 kvadratmeter.

 
   

Tur i oturen med vädret hade de hela tiden. Regnskurarna avlöste varandra, men när det gällde kvällarna, tittade solen fram.

 

Av lördagens fotograferande blev det inte mycket av. De flesta hade redan givit sej ut och blev bara mindre under de två timmar vi satt där, Dennis och jag. Men för att tjata mer om vädret, det var verkligen härligt.

Fulvia på väg ut.

 

Ett sjöflygplan flög några turer över området. Det som var uppseendeväckande var att det startade på Nissan!

 

Tre siluetter. En gammal och två nya. Sedov och Pariserhjulet.

 

Sedov

 

Söndag och parad. Strålande väder. Jag började promenera utåt hamnen.

 

Även små båtar är välkomna även om jag såg ett och annat snett leende jämte mig, över denna ganska gamla gummibåt. I bakgrunden Santa Barbara Anna. Vad jag kan komma ihåg, en båt som inte besökt festivalen tidigare. 

 

Santa Barbara Anna

 

Ingo vänder för att stäva ut.

Ingo.

 

Och så här tomt blev det. Vilket bara är en halv sanning eftersom de flesta båtarna vände ute i hamnen och kom tillbaka. Slutsummering av årets festival är väl att det i år satsats mer på underhållning som inte har med båtar att göra och mindre på båtar. Dock fortfarande en av årets absoluta höjdpunkter.