Marinfestival 2010

 
Onsdag.

Det börjar bli dags för hamnfestival 2010. Båtarna anländer en efter en.

Som alltid, klicka på bilden för fler bilder.

 
Torsdag.

Regnskurar dominerade idag. Hittade en lucka vid sjutiden med hyfsat väder. Mycket folk. Min favorit, Baltic Beauty, gick ut på seglats. Alla var inte på marinfestival.

 
Fredagen regnade bort. Med vindbyar på över tjugo meter i sekunden, blev det inget av dagen. Åkte ned för att se HSS parad klockan sju, men den var inställd. 100730  
Lördag.

Körd ut för att se HSS jubileumsregatta som hade 115 anmälda båtar. Så mycket segel har jag aldrig sett utanför Halmstad. Jag fick också några bra bilder på Tre Kronor, som inte besökt festivalen tidigare.

 
Söndag.

Söndag och dags för den traditionellt avslutande paraden. Härligt väder. Nästan stiltje efter allt blåsande i helgen. Senare på natten kom åskan och regnen igen.

 
Sammanfattningsvis var det ännu en trevlig festival. Blandat väder som vanligt, men det kunde varit betydligt sämre. Vädret har ju stor betydelse för hur mycket folk som kommer. Årets skepp var Tre Kronor af Stockholm, men så är hon ju alldeles nybyggd. Vacker. Nu ser vi fram mot nästa år då Halmstad skall vara hamn för Tall Ships Race. Det borde bli något speciellt.